Алумни

 

Дима Йорданова

ДИМА МИНЧЕВА ЙОРДАНОВА

Завършила специалност ПОМ през 2014 г. със специален предмет класическо пеене. В момента е ръководител и диригент на хора за многогласно народно пеене в читалище "Светлина 2000" с. Кортен, община Нова Загора. Получила е редица отличия и грамоти за високи художествени стойности и представяне на ръководения от нея колектив. Дима желае успешна реализация на всички колеги.

Димитрина Нинова

ДИМИТРИНА НИНОВА

Наш успешно реализирал се възпитаник, завършила АМТИИ през 1988 година, специалност Педагогика, Преподавател по пиано и Преподавател по естетика. Пиано е завършила при проф. Роксана Богданова, хармония при проф. Пламен Арабов, курсов хор при доц. Иван Димов, дирижиране на курсов хор при доц. Чапликов. В момента преподава пиано и е корепетитор на цигулари, виолисти, тромпетисти и челисти в Остин, Тексас. Била е главен пианист в една от най-големите цървки на Тексас - St. William`s Catholic Church, Round Rock, Texas.

ДЖОРДЖИЯ НИКОЛОВА

Концерт на Джорджия Николова във Виена от класа на преподавател по орган Стефан Далчев, изучаваща композиция при проф. д-р Велислав Заимов в АМТИИ – Пловдив.

Марчела Чивиджиян

МАРЧЕЛА ЕПРЕМ ЧИВИДЖИЯН

Завършила АМТИИ – Пловдив, през 1991 година, специалност "Музикална педагогика" Сега работи в НУИ "Проф. Веселин Стоянов" гр. Русе като преподавател по пиано и корепетиция - старши учител и ръководител група "корепетитори". Учениците и са носители на награди от международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти Перник, националните конкурси "Мила Михайлова" - Варна, Върбан Върбанов - Бургас, "Имена от бъдещето" Русе, "Орфеево изворче" Калофер, "Франц Шуберт" Русе, "Светослав Обретенов" Провадия. Марчела Чивиджиян е носител на награда "Русе" 2012 г. и награда "Будител" в категория "Партньорство" 2016 г.

Сашка Ченкова

САШКА МАРКОВА ЧЕНКОВА-ПЕТРОВА

Главен учител в НУФИ "Филип Кутев" гр. Котел. Завършва АМТИИ – Пловдив през 1982 г., специалност Музикален фолклор. Има редица усппешно реализирани публикации и спечелени награди в България и на международната сцена.

Валентин Иванов

ВАЛЕНТИН ИВАНОВ

"Българска народна хореография" - Випуск 2016.
- Преподавател по хореография в 155 ОУ "Кирил и Методий"- София;
- Преподавател по хореография в 55 СОУ "Петко Каравелов" - София;
- Художествен ръководител на ФА"Вихрен" - София;
- Художествен ръководител на ДТС "Изворчета" - община Челопеч;
- Художествен ръководител на Клуб за народни танци "Хармония" - община Челопеч;
- Организатор на ежегодния Международен фолклорен фестивал "Златен прах" - община Челопеч;
- Редактор в Нова ТВ.

Теодор Димитров

ТЕОДОР ДИМИТРОВ

Теодор Димитров е създател и хореограф на формация "Димитров" /основана 2017-та година/. Завършва АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив Специалност "Български народни танци" - магистратура /2017/2018/. За този кратък период от време състава се налага в национален план със специфичен стил на танцуване и атрактивно изпълнение. Това се дължи на сложната авторска хореография на Димитров, която е изтанцувана от деца в пълен синхрон със завладяващо сценично присъствие.

Интересен факт е, че формация "Димитров" е първата и единствена в България мъжка танцова формация, както и е най - концертиращия детски колектив у нас – с над 150 участия на година. Момчетата имат завоювани над 20 първи места на национални и международни фестивали и са европейски и световни шампиони по танцов фолклор. Всичко това е доказателство за особената уникалност на състава, постигната от 25 – годишния хореограф, който има 25 възпитаници от Нова Загора и Стара Загора.

Награди и постижения на Теодор Димитров:

  • Награда - Приз "Веста 2019" в категория "Музика" от НЧ "Д.П.Сивков – 1870";
  • Награда от сдружението на танцовите дейци в България. /2019/;
  • Награда от Ротари клуб - Нова Загора за принос в областта на културата. /2019/;
  • Награда "Успял млад новозагорец за 2019г." от община Нова Загора на церемонията "Личност на годината";
  • Множество първи места и специални танцови награди на национални и международни фестивали и форуми с "Формация Димитров". /2018 - 2019/;
  • Димитров беше избран за областен координатор на хореографите от АХБ /Асоциация на хореографите в България/ за Стара Загора, Казанлък и Нова Загора. /2019/